Print

"Treballar junts" no és un lema

"Treballar junts" no és un lema

 

Cartell_2013_gran

 

Igual que el surrealista René Magritte afirmava "Això no és una pipa", just sota el dibuix d'una pipa, per subratllar la distància que hi ha entre les imatges i la realitat, el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya assegura que "Treballar junts per a la prevencó de riscos" no és un lema.

 

 

Ho sembla i de fet encapçala amb grans lletres tots els materials de la campanya 2012-2013 de l'Agència Europea per a la Seguretat i la Salut en el Treball. Però  no és un lema perquè, en l'àmbit de la prevenció de riscos laborals, "treballar junts" és molt més que una bona intenció: és un requisit per a que la prevenció funcioni.

 

No és en va que la Llei de prevenció de riscos laborals es basa en la col·laboració d'empresa i treballadors en l'àmbit de la prevenció, però la campanya europea va molt més enllà  del mer compliment de la normativa. Propugna aquesta col·laboració perquè s'ha demostrat molt efectiva, imprescindible, per reduir els danys a la salut derivats del treball.

 

 

 La Generalitat de Catalunya i les organitzacions sindicals i patronals més representatives miren de donar exemple d'aquest "treballar junts" cada 28 d'abril amb la tria d'un cartell unitari per commemorar el Dia Internacional de la Seguretat i la Salut en el Treball.

 

 

Més informació a: http://www20.gencat.cat/portal/site/empresaiocupacio/


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació