Print

Reconeixement a Egarsat per la seva 'Guia Pràctica per a elaborar un Pla de Mobilitat'

  • L'entitat ha estat distingida pel CERpIE de la UPC i el Servei Català de Trànsit en els 'Premis al foment i promoció de la seguretat viària ‘ amb la màxima categoria.

 
La mútua d'accidents ha estat distingida per la seva publicació de la 'Guia Pràctica per a elaborar un Pla de Mobilitat', amb la categoria de 'Reconeixement de màxima qualificació', en la primera edició dels 'Premis al foment i promoció de la seguretat viària'.

 

Els premis són una nova iniciativa impulsada pel Centre Específic de Recerca per la Innovació de les Empreses (CERpIE) de la Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col•laboració del Servei Català de Trànsit, amb l'objectiu fomentar i promocionar la seguretat viària i evitar accidents i possibles lesions personals i danys materials.

 

Egarsat ha rebut el reconeixement per la seva condició d'entitat sensibilitzada amb la seguretat laboral viària, en el marc d'un acte celebrat a Barcelona, que ha comptat amb la participació del Sr. Ramon Espadaler, conseller d'interior de la Generalitat de Catalunya.

 

Ha recollit el premi, de mans del conseller i en representació d’Egarsat, el Sr. Ramon Alberich, gerent de TADE - Tallers Auxiliars d'Estampacions- i membre de la junta directiva d'Egarsat; Yolanda Valentín, tècnic en prevenció de riscos laborals d’Egarsat, exalumna del CERpIE i coautora de la ‘Guia pràctica per elaborar un pla de mobilitat’, i Raquel Sellarès, cap del departament de prevenció d'Egarsat i també coautora de la guia.

 

En l’acte han participat, també, el Sr. Pedro R. Mondelo, director del CERpIE; el Sr. Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit; el Sr. Josep Lluis Pedragosa, investigador del CERpIE; la Sra. Neus Cònsul, directora del ETSEIB, i  el Sr. Sisco Vallverdú, vicerector de política universitària de la UPC.

 

En aquesta primera edició, s’han reconegut també,  per la seva tasca, les empreses La Doma, SA de Curtits, en la persona de Joan Planàs i Trasnsegre Transports Lleida, amb Patrocinio Monzón.

 

Sobre la Guia pràctica per a elaborar un Pla de Mobilitat
La guia d'Egarsat, que fou publicada al mes d'octubre, té per objectiu facilitar a les empreses el desenvolupament i la implementació de plans de mobilitat a través d'unes pautes clares i organitzades. Es dirigeix principalment a aquelles persones amb funcions organitzatives com ara l'establiment de mesures de prevenció de riscos laborals i està organitzada en tres parts. Una primera on s’aborden els criteris bàsics que s'han de considerar a nivell organitzatiu per dur a terme un Pla de Mobilitat (agents intervinents, abast i fases que l'integren), una segona amb 26 mesures aplicables en seguretat laboral amb testimonis d'empreses de diferents sectors d'activitat i grandària, i un tercer bloc que incorpora diferents formularis referits a cadascuna de les fases i mesures.


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació