Print

Egarsat reconeix la tasca preventiva per a les empreses mutualistes sense accidents durant el 2012

. La mútua concedeix enguany la distinció a un total de 270 empreses

Jornada Sinistralitat 0 Terrassa p

Imatge d’un dels actes de lliurament de diplomes, celebrat a Sabadell
Sant Cugat del Vallès, 26 d abril de 2013. - En el marc del mes en què es commemora el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball-el 28 d'abril-, Egarsat ha celebrat per tot el territori nacional diferents esdeveniments de reconeixement a un total de 270 empreses mutualistes que han destacat al 2012 per l'activitat duta a terme en matèria preventiva, aconseguint tancar l'exercici amb absència de sinistralitat laboral.

 

La promoció de la prevenció de riscos laborals és per a l'entitat essencial a l’hora de  garantir la competitivitat de les empreses. Per aquest motiu, més enllà de treballar per prevenir i evitar aquelles situacions que malauradament desencadenen en accidents de treball i malalties professionals mitjançant visites, campanyes o jornades de sensibilització, Egarsat vol distingir aquelles empreses que han obtingut resultats òptims en sinistralitat laboral, fruit de la feina ben feta, per animar-les seguir en aquesta bona línia d'actuació.

 

Així, durant les diferents sessions, celebrades a les delegacions que la mútua té distribuïdes per Espanya, s'ha fet lliurament d'un diploma de reconeixement als assistents, recordant-los que cal tenir en compte tots i cadascun dels accidents, des dels més lleus als més greus, sense considerar-los mai dins de l'acceptable. "Malgrat el 99% d'accidents amb baixa d'Egarsat són de caràcter lleu, no hem d'oblidar que en un 1% de les ocasions ens trobem amb casos greus, molt greus i mortals”, afirma Raquel Sellarès, Cap de Prevenció a Egarsat. A més, afegeix: “en aquest sentit, cal no oblidar els accidents que tenen lloc ‘in itinere’, sovint no reconeguts com a tals i que no obstant representen el 15% dels accidents amb baixa, essent a més els que solen tenir pitjors conseqüències i durades més llargues”.

 

Per millorar els índexs de sinistralitat de les empreses mutualistes, l’any 2012 Egarsat va dur a terme actuacions especials a empreses amb alta sinistralitat, concretament, a 112.000 treballadors protegits per contingències professionals. Com a resultat d’aquest programa de reducció de la sinistralitat, es va aconseguir reduir l’índex d’incidència –resultat entre el nombre d’accidents amb baixa i el promig de treballadors protegits- de les empreses objecte de l’acció a un 4,1%, cosa que va suposar una disminució de prop de 1.900 accidents amb baixa el 2012 en relació amb el 2011.  Tal com comenta la Raquel Sellarès, “aquests són sens dubte uns molt bon resultats per a aquestes empreses, que esperem aconsegueixin algun dia una accidentabilitat zero com és el cas de les empreses distingides durant la campanya 2012”.

 

 


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació