Print

Egarsat publica una guía sobre competitividad, gestión de la presencia y absentismo laboral para empresas

Llibre_La_Competividad_Gestion_Presencia

La mútua d'accidents Egarsat acaba de publicar una nova guia sobre absentisme laboral i competitivitat. Sota el títol ‘La competitividad a través de la gestión de la presencia. Más allá de la gestión del absentismo’, l'entitat ha impulsat aquest nou projecte editorial, amb la participació d'AEDIPE Catalunya (l'Associació Espanyola de Direcció i Desenvolupament de Persones), i d’IMD Business School, escola de negocis amb seu a Suïssa.

 

‘La competitividad a través de la gestión de la presencia. Más allá de la gestión del absentismo’, és una guia que recull les conclusions d'un estudi realitzat a més de 330 directors de RRHH a nivell estatal sobre competitivitat a través de la gestió de la presència, així com l'opinió qualitativa sobre la matèria de directors de RRHH de destacades empreses del país i una aproximació acadèmica a la competitivitat en les organitzacions.

 

A més, incorpora 40 casos d'èxit en gestió dels recursos humans amb incidència positiva en la competitivitat, aportats per empreses de diferents sectors d'activitat i mides. Aquestes ‘best practices ‘són les finalistes d'un total de 120 casos pràctics proposats inicialment, d'entre els quals un comitè editorial, format pels directors de recursos humans de Desigual, Air Nostrum, Grifols, Emte, Magna Automotiv, Grupo Damm i Dimetronic SAU, ha realitzat la selecció fina. Aquesta selecció s’ha realitzat en funció de criteris com la creativitat de la política, l'aplicabilitat en altres companyies, el seu impacte global o parcial en l'empresa o l'impacte real entre la mesura i la millora de la competitivitat.

Presentació de la guia

La guia ha estat presentada en el marc d'una jornada informativa celebrada a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona, en la qual han participat: Sergi Riau, director d'organització d'Egarsat, que ha desgranat les principals conclusions de la nova publicació; Stein Jacobsen, director corporate development - Team Europe a IMD Business School, que ha parlat de l'impacte de l'equip humà en la competitivitat de les empreses i el país; Mateu Borras, Vicepresident de Aedipe Catalunya i Corporate Vice President de recursos humans a Grifols, que ha ofert una aproximació empresarial a la gestió de l'absentisme laboral; Olga Gibert, directora d'administració i qualitat integrada a ABD, que ha exposat diferents casos d'èxit en gestió de recursos humans amb incidència positiva en la competitivitat de les empreses, i Ramon Bonastre, soci a PWC i ex-secretari d'Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que ha aprofundit en l'impacte de la gestió dels recursos humans a la competitivitat de l'empresa. A l'esdeveniment han assistit un total de vora 200 responsables de recursos humans.

 

Egarsat i l'absentisme laboral

Aquesta nova publicació, dirigida professionals amb responsabilitats en la gestió dels recursos humans, suposa un pas més enllà en el compendi d'eines i solucions que l'entitat ha desenvolupat i publicat per als seus mutualistes al llarg d'aquests darrers anys. Conscient de la importància que té la gestió d'un fenomen amb incidència tan directa en els resultats de l'empresa com és l'absentisme laboral, la mútua ha desenvolupat al llarg dels últims anys: la primera 'Guia Práctica para la Gestión del Absentismo', també en aquella ocasió amb la participació d'Aedipe Catalunya, PWC i d'ESADE; dos baròmetres sobre valors i comporataments davant l'absentisme laboral juntament amb ESADE; una eina de contrastació estadística que permet situar els treballadors en diferents etapes en funció de la seva alineació o no amb l'absentisme denominada Absent-well; una calculadora dels costos de l'absentisme; una web dedicada a la matèria - absentismo.egarsat.es - i, més recentment, una aplicació professional, gratuïta per tablets i smartphones Android i iOS, sobre 'absentisme i competitivitat'.

 

Per a totes aquelles persones interessades en tenir més informació sobre aquesta nova publicació, l'entitat posa a disposició un mail de contacte: comunicacion@egarsat.es


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació