Print

Egarsat participa en el IV MuscleTech Network Workshop

2012-10-02 INAUGURACION IV MUSCLE TECH NETWORK WORKSHOP 012

La trobada, organitzada pel MuscleTech Network amb la participació del Fòrum Egarsat del Muscle, té per objectiu fomentar i compartir la recerca en prevenció, diagnòstic i curació de les lesions musculars i tendinoses.

 

Durant les jornades, el Fòrum Egarsat del Muscle presentarà un vídeo divulgatiu amb dades rellevants relacionades amb les lesions musculo-tendinoses, així com amb consells per part de reconeguts esportistes de les seccions del FCB sobre com evitar-les

 

Els dies 2 i 3 d’octubre de 2012 es celebra, a l’estadi del Futbol Club Barcelona, la quarta edició del MuscleTech Network Workshop. Sota el títol Research on Muscle and Tendon Injuries: from cell to community, un centenar d’investigadors, professionals mèdics i científics d’arreu del món intercanviaran des d’un punt de vista interdisciplinari informació, experiències i coneixements entorno a les lesions musculars i tendinoses.

 

Els participants a les jornades, de camps tan diversos com, la cirurgia, l’ortopèdia, la fisioteràpia, la bioquímica i l’educació física, debatran, entre altres temes, les teràpies regeneratives, les noves eines de diagnòstic per la imatge, l’enginyeria tissular regenerativa i els nous biomarcadors, per citar-ne alguns; i s’explorarà l’aplicació d’aquests coneixements en la prevenció, el diagnòstic i la curació de les lesions musculars i tendinoses.

 

L’obertura de l’acte ha corregut a càrrec deL Dr. Jordi Monés, directiu responsable de l’àrea esportiva i mèdica del FC Barcelona; acompanyat pel Director del Consell Català de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Albert Marco; el Director de Gestió Sanitària a Egarsat, Sr. Xavier Gassó; i el President del Centre Tecnològic LEITAT, Sr. Eusebi Cima, ha presidit aquest matí la presentació de les quartes jornades de treball anuals de MuscleTech Network.

 

Durant la seva intervenció, el Doctor Xavier Gassó, d’Egarsat, ha remarcat la necessitat de transformar la innovació mèdica en configuracions reals de la nostra atenció sanitària, essent-ne un bon exemple l’aplicació de factors de creixement, l’ús de biomecànica per avaluar la funció muscular o l’avenç absolutament pioner en medicina regenerativa amb l’aplicació de cèl·lules mare expandides amb efectes terapèutics i reparadors.

 

Aquestes jornades de treball de MuscleTech Network persegueixen, entre d’altres objectius, proposar línies de recerca futures i establir enllaços que permetin generar i convertir en realitat nous tractaments de prevenció, diagnòstic i curació de les lesions musculars i tendinoses tant per als esportistes com per a la societat en general.

 

El FEM presenta un vídeo amb consells preventius d’esportistes del FCB

En el marc de les jornades, el FEM – Fòrum Egarsat del Múscul- presentarà un vídeo divulgatiu en el qual s’oferiran, per una banda, múltiples dades de rellevància sobre l’entorn laboral, les lesions que se’n deriven i les seves causes, la incidència en absentisme, etc; i per l’altra, jugadors de les diferents seccions del Futbol Club Barcelona com Carles Puyol (Futbol Club Barcelona), Jordi Torras (Futbol Sala FCB Alusport), Juanín Garcia (Handbol – FCB Intersport), Aitor Egurrola (hoquei sobre gespa - FCB) o Victor Sada (Bàsquet – FCB Regal), ofereixen consells sobre la prevenció de lesions musculars.

 

Aquesta iniciativa, s’emmarca en un dels objectius principals del FEM, integrat per MuscleTechNetwork, Egarsat i la Fundació FC Barcelona, que és el de divulgar i compartir informació, consells i opinions sobre la importància del sistema muscultendinós i de com prevenir possibles lesions. A partir del avenços i innovacions científiques i de l’experiència desenvolupada des de les línies de recerca de MuscleTech Network, la plataforma pretén difondre globalment i ajudar a crear consciència sobre la necessitat de prevenir lesions musculars en d’altres àmbits com el laboral o el quotidià, sobre els seus possibles tractaments i la recuperació.


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació