Print

Egarsat, finalista dels Premis Prevencionar

Egarsat, finalista dels Premis Prevencionar

 

  • La mútua és un dels cinc candidats seleccionats pel jurat per a guanyar el Premi a la Seguretat Viària
  • Les distincions reconeixen la tasca de les empreses que millor han treballat la prevenció de riscos laborals
  • Aquesta primera edició del guardó ha resultat un èxit: s'han presentat un total de 349 candidatures

La mútua Egarsat aspira a guanyar un dels deu guardons de la primera edició dels Premis Prevencionar, que reconeixen la tasca dels professionals, institucions, organitzacions i empreses que millor han treballat la prevenció de riscos laborals (PRL), la seguretat i salut laboral i la promoció de la salut en els entorns de treball a nivell nacional.

 

En concret, Egarsat opta a emportar-se el Premi a la Seguretat Viària, en base a l'àmplia trajectòria de l'entitat en aquesta matèria portada a terme des del Departament de Gestió Preventiva. En els últims anys, Egarsat ha elaborat diferents eines, complementàries i relacionades entre si, que han servit d'ajuda a les empreses i els treballadors per disminuir la sinistralitat, millorar la seva gestió per aconseguir-ho i en general per a augmentar la seva sensibilització en prevenció de riscos laborals.

 

Aquesta primera edició dels Premis Prevencionar, impulsats pel mitjà d'informació digital d'actualitat en prevenció de riscos laborals Prevencionar.com, ha resultat tot un èxit, ja que es van presentar un total de 349 candidatures, superant les expectatives dels organitzadors i confirmant així l'interès de la societat per la cultura de la seguretat i la salut. Els guanyadors en cadascuna de les categories es coneixeran el proper dia 11 d'octubre durant la Gala dels Premis Prevencionar, que se celebrarà a l'Auditori Ramón Areces de Madrid, de 11h. a 13.30h.

 

En la prevenció relacionada amb la seguretat viària, Egarsat té com a objectiu mostrar una visió integral i integrada a partir de la seguretat viària a l'empresa, proporcionant una visió holística que englobi tots els punts relacionats directament i indirecta amb la seguretat viària.

 

Per aquest motiu, ha considerat aspectes diversos com l'assiduïtat dels desplaçaments, el benestar durant els mateixos, els perfils dels treballadors que es mouen o el benefici que pot aportar a una empresa que les Direccions de Recursos Humans realitzin protocols d'actuació sobre els desplaçaments.

 

En aquest sentit, a banda dels factors ergonòmics (sobrecàrrega d'equipatge), psicosociològics (solitud, integració ...) i de seguretat, és important contemplar els d'higiene postural i bons hàbits (el somni i insomni derivat de dormir fora de casa, aprendre a menjar correctament en restaurants ...) o la gestió empresarial respecte el perfil de treballadors d'una organització que es desplacen per motius laborals (mesures per minimitzar els desplaçaments, protocols de viatges, línies de reporting, perfils expatriables ...).

 

Egarsat ha donat sempre una visió eminentment pràctica en seguretat viària a les empreses. Tant és així que no elabora únicament documents teòrics, sinó també eines útils per a la seva gestió (guies, aplicacions informàtiques, codis de bones pràctiques, cartells, vídeos animats...).

 

En aquest sentit, el jurat dels premis Prevencionar ha valorat molt positivament els diferents continguts presentats per la mútua en la seva candidatura, amb formats diversos, des de publicacions a cartells, passant per material audiovisual i l'App Viatjar Segur, dissenyada per oferir recomanacions pràctiques a aquells professionals que es desplacen per motius laborals i desitgen fer-ho en un entorn confortable i segur.


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació