Print

Egarsat es reuneix amb responsables de recursos humans per aprofundir sobre la competitivitat a través de la gestió de l'absentisme

  • Egarsat lidera aquesta nova iniciativa emmarcada en el seu projecte sobre gestió de l'absentisme laboral en col • laboració amb l'escola de negocis IMD i AEDIPE Catalunya.

 

  • L'objectiu principal de les sessions organitzades és obtenir eines que ajudin a millorar la gestió de l'absentisme i la productivitat de les empreses mutualistes
taller dia 1-2

Egarsat ha reunit, al llarg d'aquesta setmana, a més de 30 directius i responsables de RRHH de diferents grans empreses d'àmbit nacional i internacional en tres tallers pràctics celebrats a Barcelona amb l'objectiu d'aprofundir sobre la gestió de l'absentisme com a font d' millora de la competitivitat en les empreses.
 

 

Com a entitat que treballa colze a colze amb les empreses, Egarsat és molt conscient de la incidència que té el fenomen de l'absentisme laboral en la gestió de les organitzacions i en el seu resultat econòmic, i com una bona tasca en aquest aspecte, incideix directament en una millor productivitat i per tant en un increment de la competitivitat de les empreses. En base a aquest criteri, la mútua va emprendre, fa més de cinc anys, el projecte Absentisme-Egarsat empreses, amb el qual es pretenia divulgar tot el coneixement i les bones pràctiques en la gestió d'aquest fenomen.
 

 

Actualment la mútua fa un pas més, amb una nova iniciativa, vinculada a la millora de la competitivitat, duta a terme amb la col•laboració de la prestigiosa escola internacional de negocis IMD, amb seu a Suïssa, i de la associació de directius de persones en Catalunya, AEDIPE Catalunya.
 

 

En aquestes reunions, els participants han pogut reflexionar sobre aspectes com: Quines són les millores eines des RRHH per millorar la competitivitat de les empreses?; És l'absentisme un indicador de satisfacció dels treballadors que pot mesurar el grau de compromís i implicació, i per tant repercutir en la productivitat i competitivitat?

 

El Director d'Organització i Xarxa Territorial d'Egarsat, Sergi Riau, ha afirmat que "la gestió de l'absentisme s'ha d'abordar, en la mesura del possible, quan el treballador es troba en l'empresa, per aquest motiu parlem de gestió de la presència i de la importància que té, i no només quan el treballador ja es troba de baixa o s'ha absentat”. I és que, una bona gestió de les persones a través de la funció dels recursos humans, o gestió de la presència, aconsegueix sens dubte un impacte en l'empresa, en la seva competitivitat i en la seva continuïtat a llarg termini.

 
Stein Jacobsen, representant d'IMD per a Espanya i Llatinoamèrica que ha coordinat els tallers costat de Egarsat, ha aprofundit sobre la competitivitat d'Espanya com a país en el marc del rànquing a nivell mundial i ha destacat les tendències globals, demostrant la importància "absoluta" de les persones, la cultura corporativa, l'aprenentatge i desenvolupament dins de les organitzacions.

D'aquests tallers, han de sorgir eines i experiències que s'hagin aplicat amb èxit a les empreses presents en cadascuna de les sessions, que posteriorment es treballaran amb l'objectiu que siguin extrapolables i puguin dur-se a terme o adaptar en altres organitzacions.


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació