Print

Egarsat celebra una jornada informativa sobre el Pla de Mobilitat a l'empresa

GuiaMovilidad_BCN2013

 

En el marc de l'acte, la mútua ha presentat  la seva nova ‘Guia pràctica per elaborar un Pla de Mobilitat’

 

La mútua d'accidentes Egarsat ha celebrat, aquest matí a Barcelona, una jornada informativa sobre el Pla de Mobilitat a l'Empresa, durant la qual s'ha aprofundit, de la mà d'experts en empresa i prevenció de riscos laborals, en què cal conèixer sobre seguretat laboral viària a l'empresa i quins aspectes cal tenir en compte en l'elaboració d'un Pla de Mobilitat.

 

L'obertura de l'acte ha anat a càrrec de Raquel Sellarès, Cap del Departament de Prevenció d'Egarsat, i ha comptat amb la participació de Josep Lluís Pedragosa, Professor investigador del CERpIE de la UPC, qui ha parlat sobre la formació en els 3 pilars de la Seguretat laboral vial; Manel Bestratén, Conseller tècnic del Centro Nacional de Condicions de Treball (INSHT), qui ha centrat la seva intervenció en el repte d'integrar la seguretat laboral vial i el pla de mobilitat; Raquel Sellarès, quie ha explicat detingudamente la nova Guia Pràctica per elaborar un Pla de Mobilitat que ha editat recentment Egarsat, i Roser Juan, que ha exposat quin és el Pla de Mobilitat de què disposa la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

 

La jornada ha comptat amb una assistència de més de 80 professionals, que després de la sessió han rebut un exemplar de la nova 'Guia pràctica per elaborar un Pla de Mobilitat'.

 

La Guia  Pràctica per elaborar un Pla de Mobilitat

El Departament de Prevenció de la mútua d'accidents Egarsat, ha confeccionat i publicat aquest mateix mes d'octubre una nova guia que té per objectiu facilitar el desenvolupament i implementacio d'un Pla de Mobilitat a l'empresa a través d'unes pautes clares i organitzades. A més, la gui recull el testimoni de destacades empreses del país en la matèria, i ofereix suport a aquelles organitzacions que desitgin demanar l'Incentiu Bonus en Prevenció per haver contribuit eficaçment a la reducció de la sinistralitat laboral i haver realitzat actuacions efectives en la prevenció dels accidentes de treball i les malalties professionals.

 

Amb un enfocament eminentment pràctic, la publicació es dirigeix principalment a aquelles persones amb funcions organitzatives tals com l’establiment de mesures de Prevenció de Riscos Laborals, i està organitzada en tres parts. Una primera on s’aborden els criteris bàsics que han de considerar-se a nivell organitzatiu per dur a terme un Pla de Mobilitat (agents itnervinents, abast i fases que l’integren). Una segona amb 26 mesures aplicables en seguretat laboral amb testimonis d’empreses de diferents sectors d’activitat i mides tan destacables com Copcisa, grup Moventia, Universitat Autònoma de Barcelona, Luis Vuitton,Grifols, Air Nostrum, Servei Català de Trànsit, Banc de Sang i Teixits, Grup 10, Instituto Cervantes, Círculo de Lectores, ABD, Sindito, Estamp, Optima Facility, o Biter. Finalment, la publicació es tanca amb un tercer bloc que incorpora diferents formularis referits a les diferents  fases i mesures.

 

Aquesta iniciativa ha estat impulsada per la mútua, motivada per l'elevat nombre d'accidents laborals relacionats amb la seguretat laboral vial que es produeixen anualment, i per la seva gran incidència en l'entorn empresarial. Així, els accidents laborals vials (tant en aquells en què intervé un vehicle com en els que no), suposen un 15% dels accidents amb baixa durant el darrer exercici i un 33% de les morts del 2013.

 

Per a totes aquelles persones interessades en aquesta nova guia, l'entitat posa a disposició un mail de contacte: gestpreven@egarsat.es


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació