Print

Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball

Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball

Cada 28 d’abril, l’Organització Internacional del Treball (OIT) celebra el Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball. L’objectiu de la celebració és promoure el treball segur, saludable i digne, fomentant, a nivell mundial, la prevenció d’accidents de treball i malalties professionals. En el marc de la data, es treballa per a la creació d’una cultura de la seguretat i la salut que contribueixi a reduir el nombre de morts i lesions vinculades a l’àmbit laboral.
 
L’edició d’aquest any està dedicada a l’”Estrès en el Treball: un repte col·lectiu”. L’estrès laboral es produeix quan les exigències de la feina no es corresponen o excedeixen les capacitats, recursos o necessitats del treballador, o quan el coneixement i les habilitats d’un treballador o d’un grup per fer front a aquestes exigències no coincideixen amb les expectatives de la cultura organitzativa d’una empresa. El fenomen és reconegut com un problema de caràcter global que afecta tots els països, totes les professions i tots els treballadors, tant en els països desenvolupats com en aquells en desenvolupament. En aquest complex context, el lloc de treball és una font important de riscos psicosocials i al mateix temps el lloc idoni per tractar-los i protegir la salut i el benestar dels treballadors.
 
Des d’Egarsat, volem sumar-nos a les múltiples iniciatives dutes a terme a tot el món per celebrar la data, convidant-te a seguir uns petits consells per prevenir l’estrès que hem recollit en el següent vídeo: http://goo.gl/A5gs9x


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació