Print

Consells per mantenir una bona salut visual

Consells per mantenir una bona salut visual

Per mantenir uns ulls sans i una visió saludable, segueix aquests consells:

 

1. Protegeix els teus ulls del sol, fins i tot a l’hivern. 

És necessari protegir la retina de les radiacions solars. Una manera senzilla de fer-ho és fent servir ulleres de sol, que no han de ser molt obertes ja que, en cas contrari, deixarien entrar el sol. 

 

2. Escull una llum adequada. 

Cal tenir en compte que la llum natural és millor que l’artificial. Una il·lumianció insuficient comporta que es parpallegi menys i, per tant, es redueixi la segregació lacrimal, disminuint la humitat dels nostres ulls.

 

3. Cura en l’ús d’ordinadors, tauletes, o qualsevol altre dispositiu amb pantalla.

L’ús prolongat de pantalles provoca irritacions. Cal descansar de tant en tant i no fer-los servir a les fosques.

 

4. Dieta.

Incloure a la nostra dieta aliments rics en vitamina A (d’origen animal com el fetge o la mantega, o de productes vegetals de color groc o taronja) i vitamina C (com els cítrics), ja que són aliments que ajuden a que les nostres cèl·lules de la retina funcionin correctament.

 

5. Mantingues una pressió arterial baixa.

Una pressió arterial alta pot danyar els nostres vasos sanguinis, entre ells els dels nostres ulls, podent fins i tot produir ceguesa.

 

6. Cura amb el maquillatge.

El maquillatge penetra amb facilitat, i per això és important fer servir productes de qualitat i hipoal·lergèncis. També és molt important desmaquillar-se abans d’anar a dormir. Les parpelles i pestanyes han d’estar ben netes. En cas contrari, poden augmentar les infeccions. 

 

7. Utilització d’ulleres.

Si es fan servir ulleres, és aconsellable que siguin amb vidres antireflectants. Les llums artificials poden produir reflexos que comporten un major esforç per enfocar si no s’usa aquest tipus de vidres. 

 

8. Ús de lentilles.

Mantenir una bona higiene per evitar infeccions oculars és essencial. Cal utilitzar un líquid adequat per a la seva neteja i guardar-les en recipients destinats a aquest ús. No s’ha de dormir amb les lentilles posades. Una falta d’higiene o un ús excessiu contribueix a la proliferació de bacteris que poden danyar els nostres ulls. 

 

9. Exercicis oculars.

Hi ha exercicis de relaxació que ajuden a descansar la vista i exercicis d’enfortiment muscular que ajuden a prevenir problemes oculars.

 

10. Exàmens oculars.

És important visitar un professional de forma periòdica i davant de qualsevol símptoma de pèrdua o problema de visió.

 

Descarrega't els consells:

Dia Mundial de la slaut visual

Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació