Print

Consells per aconseguir un espai de treball que afavoreixi el benestar i la productivitat

Consells per aconseguir un espai de treball que afavoreixi el benestar i la productivitat

 

Des de recursos humans, les organitzacions han de treballar per fomentar el benestar i una bona productivitat dels seus professionals en l'activitat que exerceixen. Assolir l'equilibri òptim en aquest àmbit depèn de diversos factors, sobre alguns dels quals es pot incidir de manera més directa que sobre altres. Entre els primers, destaca l'adequació de l'espai de treball. I és que un lloc de treball acurat afavoreix el benestar físic, mental i emocional del treballador i, com a conseqüència, pot ser un gran aliat a l'hora d'incrementar la productivitat.

 

A continuació, t'oferim una sèrie de consells que t’ajudaran a fer, de l'espai de treball, un lloc confortable:

 

Temperatura
Una temperatura confortable i uniforme afavoreix el benestar. La temperatura adequada s'ha de moure entre els 23 i els 26 graus a l'estiu, i els 20 i 24 a l'hivern. Segons diferents estudis realitzats, temperatures inferiors a 20 graus poden augmentar el número d'errors comesos en el treball. D'altra banda, no s'ha d'oblidar que els corrents d'aire no han de dirigir-se directament cap a les persones.

 

Il·luminació
Comptar amb un espai de treball ben il·luminat disminuirà la fatiga dels treballadors. Sempre que sigui possible, s'ha de fomentar la llum natural, ja que permet un millor descans. Si no és així, és recomanable fer pauses curtes freqüents a l'exterior. D'altra banda, és important col·locar els llocs de treball de manera que s'eviti qualsevol enlluernament o reflex per part de les diferents fonts d'il·luminació.

 

Soroll
El soroll pot generar malestar i interferir de manera clara en la productivitat. Per ajudar a reduir-lo és aconsellable implementar mesures com disposar d'espais específics en què els treballadors puguin aïllar-se quan sigui necessari augmentar el nivell de concentració.

 

Qualitat de l'aire
Sempre que sigui possible, és recomanable obrir les finestres com a mínim tres vegades al dia per renovar l'ambient en l'espai de treball. D'altra banda, la incorporació de plantes contribueix a filtrar l'aire i a proporcionar oxigen.

 

Mobiliari
Un mobiliari adequat a les necessitats del treballador i a la tasca que desenvolupa li garantirà una bona higiene postural i un entorn més confortable que facilitarà el rendiment. Per això, és important garantir un mobiliari adaptat ergonòmicament a cada cas: cadira correctament regulada, pantalla alineada a l'alçada dels ulls, etc.

 

Comunicació
Una bona comunicació a tots els nivells genera una major satisfacció del treballador. En aquest sentit, disposar de sales i espais adequats per afavorir la comunicació, equipant-los si cal amb màquines de cafè/te, i fomentar el seu ús de forma racional, ajudarà a enfortir les relacions laborals i a incrementar la productivitat.

 

Espai
S'ha de procurar que el lloc de treball tingui una dimensió suficient i estigui condicionat de tal manera que hi hagi espai per permetre els canvis de postura i moviments necessaris.

 

Espai de treball cat-02

Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació