Print

10 recomanacions si treballes davant d'un ordinador

L’ús intensiu d’equips informàtics fa necessari prendre unes precaucions mínimes de seguretat i salut per evitar trastorns o molèsties derivades del seu ús incorrecte.

Així que si treballes molt de temps davant d’una pantalla d’ordinador, has de tenir en compte les següents mesures preventives per evitar la fatiga física, malalties musculesquelètiques, trastorns mio-articulars o fatiga visual:

 

1. Asseu-te  correctament, regula l’alçada de la teva cadira i la inclinació del respatller, evita girar la cintura, col.loca els peus a terra o damunt un reposapeus. L’alçada de la taula ha de coincidir amb la del colze i la part superior de la pantalla no ha de superar la dels ulls.

2. Mantingues la postura de treball correcta (columna recta sense torsió del tronc) i ves canviant de posició per evitar la fatiga.

3. A la pantalla… utilitza lletra de 2,5 mm d’alçada com a mínim, evita les combinacions de lletra vermella amb fons blau. És preferible el fons blanc amb lletra negra o fons negre amb lletra blanca.

4. Evita reflexos tant els que produeix la pantalla, com els que poden produir superficies de treball brillants o amb colors foscos.

5. Mantingues un nivell de lluminositat adequat. A l’oficina es recomana entre 300 i 500 lux.

6. Mantingues ordenada la teva taula i distribueix els elements de treball correctament per a tenir més a prop allò que utilitzes amb més freqüència.

7. Realitza pauses de 10’ cada 2h. de feina per relaxar la tensió física i psicològica generada.

8. Realitza estiraments:

  • Dret, creua les cames i estira els braços per darrera el cap.
  • Gira el cap suaument d’esquerra a dreta i a la inversa
  • Inclina el cap a un costat i cap a l’altre, sense forçar la postura
  • Mira a dalt i a baix, sense forçar la postura

9. Realitza les revisions de salut preceptives.

10. Davant de qualsevol dubte, sol.licita la col.laboració d’un expert en disseny de llocs de treball ergonòmics.

 

Descarrega't els consells en PDF:


Comentaris

Deixa el teu comentari:Normes de participació